Planlæg dit besøg

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Nordens bedst bevarede fattiggård

Det siger vores gæster

“Måske det museum i Danmark der er dygtigst til at formidle. Fremragende. Jeg tænkte – Forsorgsmuseum? Hvad skal det mon betyde. Men du skal se det. Det kommer du ikke til at fortryde. Særudstillingen Anbragt kommer du næppe til at glemme igen.”
Søren Hansen Reumert, maj 2024

Se flere tilbagemeldinger på Google – og skriv også gerne, hvordan din oplevelse har været.

Trafikinformation

Vi anbefaler kørsel til museet via Dronningemaen og Svinget. Frem til 16. august 2024 er tilkørselsforhold via Grubbemøllevej spærret pga. udskiftning af fjernvarmerør.

Praktisk information

Hvad koster det? Hvor kan vi parkere? Må vi tage madpakke med? Find svarene på denne side.

Åbningstider

mandag10:00 - 16:00
tirsdag10:00 - 16:00
onsdag10:00 - 16:00
torsdag10:00 - 16:00
fredag10:00 - 16:00
lørdag10:00 - 16:00
søndag10:00 - 16:00

I ugerne 27-32 og uge 42
Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Danmarks Forsorgsmuseum tager ikke imod gæster i januar måned. Her vedligeholder vi bygninger og udstillinger. Bookingtelefonen er stadig åben.

Entré
Voksne   95 kr.
Studerende 75 kr.
Børn og unge (0-17 år) Gratis

Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Grupperabat

Ved grupper på min. 10 betalende gæster er prisen 80 kr. pr. person. Grupperabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Vi beder jer kontakte os på forhånd, hvis I er mere end 10 personer. Det gælder både, hvis I kommer på egen hånd eller ønsker en rundvisning. På den måde sikrer vi, at I får den bedste oplevelse.

Gratis adgang

Det er vigtigt for museet, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Derfor er der gratis adgang til Fattiggården den første søndag i måneden. Grupper med mere end 10 personer skal betale entré.

Handicapledsagere har gratis adgang ved fremvisning af ledsagerkort.

Buschauffør og evt. rejseleder, der besøger museet med en større gruppe, har gratis adgang.

Brugere /beboere i følge med ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud kan få gratis adgang, når besøget aftales på forhånd med museet.

Elever, lærere og studerende, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang. Det gælder både ved booking af undervisningforløb eller besøg på egen hånd. I skal kontakte os på forhånd og gerne min. 14 dage i forvejen.

Kontakt os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14.

Find vej

Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg

Vi anbefaler kørsel til museet via Dronningemaen og Svinget. Frem til 16. august 2024 er tilkørselsforhold via Grubbemøllevej spærret pga. udskiftning af fjernvarmerør. 

Med tog, bus, bil eller båd?

Danmarks Forsorgsmuseum ligger i centrum af Svendborg og 10 minutters gang fra tog- og busstationen.

Tag toget fra Odense til Svendborg. Det tager under en time.  Tag bussen fra Rudkøbing og Nyborg til Svendborg. Det tager knap en time. Tjek rejseplanen

Tag bilen på motorvej fra Odense til Svendborg. Du finder link til p-pladser og ladestationer under Parkering.

Tag båden til Svendborg og læg til i lystbådehavnen eller tag færgen fra Ærø. Tjek Svendborg Havn og sejlplan for Ærø Færgen.

Parkering

Personbiler kan parkere foran museet - husk P-skive.

Foran museets indgang er der én p-plads forbeholdt handicapparkering. Se mere under Tilgængelighed.

Kommer I med bus, kan bussen holde foran museet for af- og påstigning. Der henvises til Stenpladsen for selve parkeringen. Stenpladsen ligger få minutters kørsel fra museet.

Se kort med P-pladser i Svendborg

Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Besøgstid og alder

Afsæt gerne god tid til et besøg på museet. De fleste gæster bruger minimum to timer i udstilling og den tilhørende Museumshave.

Det kan være en stærk oplevelse for mindre børn at komme ind bag de høje mure og pigtråden på Fattiggården. Vi anbefaler derfor, at børn følges med en voksen og har en vis alder - gerne fra 6 år - når de kommer første gang.

Mad og drikke

Det er muligt at købe kolde og varme drikke, is, chokolade og slik.

Vi har desværre ikke salg af sandwich, kager eller brød. I er velkomne til at medbringe egen mad og drikke.

Vi råder over ca. 15 siddepladser i tilknytning til billetsalget. Fra maj til september er der også borde og bænke, både i gården og haven, til fri afbenyttelse.

Det er muligt at reservere et større lokale med bordopsætning til ca. 32 personer. Det koster 200 kr. pr. time. Reservation skal ske i god tid og senest 14 dage før besøget. Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6121 0621.

Butik

Museet har en butik med et fint udvalg af varer, der er produceret med fokus på socialt ansvar.

Du finder også unikke ting fra Fattiggården. Du kan købe måtter, der er vævet i Måtteværkstedet af museets frivillige, og stiklinger af de oprindelige pelargonier på Fattiggården.

Der tages forbehold for udsolgte varer.

Butikken har samme åbningstider som museet. Du kan altid besøge butikken uden først at købe billet til museet.

Garderobe

I billetsalget findes aflåselige bokse til opbevaring af tasker og overtøj. 

Tilgængelighed

Museet råder over en kørestol, som vores gæster kan låne. Ønsker du at reservere kørestolen til en bestemt dato, så kontakt butikken på telefon 6217 6829, mandag-fredag kl. 10-14.

Handicapledsagere har gratis adgang ved fremvisning af ledsagerkort.

Foran museets indgang er der én p-plads forbeholdt handicapparkering.

Museet har til huse i de oprindelige bygninger, der var Fattiggård fra 1872-1974. På museet prioriterer vi at give alle de bedste muligheder for at færdes på stedet. Museet blev renoveret i 2009 og gjort handicaptilgængelig.

Der er gode adgangsforhold til og imellem de to bygninger med udstillinger og billetsalg. Elevator i begge bygninger muliggør adgang til udstillingerne på 1. sal. Det er muligt at komme rundt med kørestol og rollator i de fleste rum i stueetagen og på 1. sal. Der er niveaufri adgang med dørautomatik i de to udstillingsbygninger. Handicaptoiletter findes i billetsalget og de to bygninger. Desværre er der ikke elevator til den øverste etage, hvor udstillingen ”Syv Fattige Børn” vises. Det umuliggjorde fredningen af bygningerne.

Førerhunde, servicehunde og øvrige hunde er velkomne på museet. De skal blot være i snor, og der skal tages hensyn til andre gæster.

Danmarks Forsorgsmuseum er med i God Adgang

Green Attraction

Museet er certificeret som Green Attraction og har fokus på bæredygtighed, socialt ansvar, ressourceforbrug.

Se hvad vi gør og hvad du kan gøre som gæst

Hunde

Førerhunde, servicehunde og øvrige hunde er velkomne på museet. De skal blot være i snor, og der skal tages hensyn til andre gæster.

Rygning

Rygning er tilladt på museets udearealer på anviste steder.

Grupper

Vi tilbyder rundvisninger til private grupper, foreninger, firmaarrangementer, busrejser og alle andre, der vil opleve Nordens bedst bevarede Fattiggård.

En rundvisning varer ca. 1 times tid. 

Læs mere om gruppebesøg

Skoler og uddannelser

Vi tilbyder rundvisning og forskellige undervisningsforløb, der især understøtter undervisningen i 3.-10. klasse, de gymnasiale uddannelser og velfærdsuddannelser.

Elever, lærere og studerende, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang. Pris for forløb/rundvisning ses under de enkelte beskrivelser. 

Læs mere under Undervisning

Kontakt os i god tid, så vi sammen kan finde det rette forløb. Helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september og oktober, hvor mange besøger museet.

 

Rundvisning for grupper

Få en helt særlig oplevelse med en af vores dygtige formidlere. Book en rundvisning til din forening, til familieudflugten, firmaturen eller som en del af busrejsen.

Alle kan booke en rundvisning. Booking skal ske min. 14 dage før jeres besøg.

Bookingtelefonen er lukket den 5.-28. juli.

Du er velkommen til at sende en forespørgsel til bookingdfm@museumsydfyn.dk med dato, tidspunkt og antal.

Vi svarer hurtigst muligt, når vi er på museet igen i uge 31.

Undervisning

Du kan booke rundvisninger og forskellige undervisningsforløb på Fattiggården. De er målrettet 3.-10. klasse, ungdoms- og velfærdsuddannelser.

I er også velkomne på egen hånd eller som en del af konfirmandforberedelserne.

Booking skal ske min. 14 dage før jeres besøg.

Bookingtelefonen er lukket den 5.-28. juli

Du er velkommen til at sende en forespørgsel til bookingdfm@museumsydfyn.dk med dato, tidspunkt og antal. Vi svarer hurtigst muligt, når vi er på museet igen i uge 31.