Rundvisning på FATTIGGÅRDEN

Se hvor de indlagte arbejdede, spiste og sov

Få en introduktion til Fattiggården og dens historie

På jeres tur rundt i Svendborg købstads fattig- og arbejdsanstalt fra 1872 får I både indsigt i formålet med de love og regler, der dannede grundlaget for anstalten, og i hverdagslivet bag de fængselslignende mure.

  • Eleverne ser de rum og gårdmiljøer, hvor de indlagte boede og arbejdede.  De ser også, hvor de indlagte kom i bad og hvor de blev indespærret, hvis de brød Fattiggårdens regler om at drikke alkohol.
  • Undervejs hører eleverne om nogle af de skæbner, der boede bag pigtråden og de høje mure.

Tak for i dag – I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.

Fag: Dansk, Historie, Samfundsfag

Varighed: 1 time

Maks. deltagere: 1 klasse op til 30 personer

Pris: 700 kr. pr. klasse

Se en film før jeres besøg

Inden I besøger museet, anbefaler vi, at I sammen ser en kort film fra museet. Filmen introducerer jer til Museumsahven.

Haven bag Fattiggården er både en nyttehave men også en prydhave, anlagt af Kaptajn Hallas. Han blev i 1869 ansat som fattiginspektør i Svendborg. Derudover var han botanisk interesseret, og det var på hans foranledning, at Inspektørens prydhave blev anlagt, og som enestående nok stadig er bevaret.

Sådan booker du

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6221 0261.

Kontakt os i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september eller oktober, hvor mange besøger museet.

Du er også velkommen til at udfylde forespørgslen med dato, tidspunkt og antal. Så vender vi retur hurtigst muligt og senest efter 5 hverdage.