LIVET PÅ FATTIGGÅRDEN

Vask tøj, spis fedtemadder og hør om Fattiggården

Få et indblik i dagligdagen på Fattiggården

Eleverne prøver selv at arbejde og får samtidig en rundvisning, hvor de hører om nogle af de skæbner, som boede bag pigtråden og de høje mure.

  • BEMÆRK: Forløbet kan bookes februar-april og oktober-december. 
  • Eleverne ser de rum og gårdmiljøer, hvor de indlagte boede og arbejdede.  De ser også, hvor de indlagte kom i bad og hvor de blev indespærret, hvis de brød Fattiggårdens regler om at drikke alkohol.
  • Undervejs får eleverne mulighed for at slå skærver i mændenes gård,  og  de prøver måttevævning i værkstedet. Der kommer også fedtemadder på bordet i Fattiggårdens spisestue.

Tak for i dag – I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.

Hvornår: Forløbet kan bookes februar-april og oktober-december

Fag: Dansk, Historie

Varighed: 2 timer inkl. en pause

Maks. deltagere: 1 klasse op til 30 personer

Pris: 1.000 kr. pr. klasse

Sådan booker du

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6221 0261.

Kontakt os i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september eller oktober, hvor mange besøger museet.

Du er også velkommen til at udfylde forespørgslen med dato, tidspunkt og antal. Så vender vi retur hurtigst muligt og senest efter 5 hverdage.


Se en film før jeres besøg

Inden I besøger museet, anbefaler vi, at I sammen ser en kort film fra museet. Filmen introducerer jer til Museumsahven.

Haven bag Fattiggården er både en nyttehave men også en prydhave, anlagt af Kaptajn Hallas. Han blev i 1869 ansat som fattiginspektør i Svendborg. Derudover var han botanisk interesseret, og det var på hans foranledning, at Inspektørens prydhave blev anlagt, og som enestående nok stadig er bevaret.