NYHED: ANBRAGT

Undervisningsforløb om anbragte børn – før og nu

Er der forskel på at være anbragt i 1900-tallet og i dag?

Eleverne får et indblik i og en større forståelse for, hvordan anbragte børn har oplevet at være anbragt på tværs af tid, fra begyndelsen af 1900-tallet til i dag. De møder både børneskæbner, der var anbragt i starten af 1900-tallet og børn, der er anbragt i dag. 

  •  Dagen starten med, at formidleren faciliterer en ”blank snak” om, hvad det vil sige at være anbragt. Her er ingen rigtige eller forkerte svar.
  • Efter den blanke snak ser eleverne museets nye udstilling “ANBRAGT”. De hører om vilkårene for anbragte børn i begyndelsen af 1900-tallet med udgangspunkt i børnene Kathinka, Marie, Holger og Carl. Alle fire børn var som unge/voksne indlagt på Fattiggården i Svendborg.
  • Herefter ser eleverne 4 korte film med børn, der er anbragt i 2023. Hvad er deres oplevelser?
  • Efter biografbesøget faciliterer formidleren en snak om, hvilke fordomme, der kan være forbundet med at være anbragt, men også hvilke superkræfter anbragte børn kan have. Til slut en fælles snak om, hvad det vil sige at være anbragt. Har eleverne fået en ny viden, der gør at de forholder sig til emnet på en ny måde?

Tak for i dag – I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.

Fag: Dansk, Historie

Varighed: 2 timer inkl. en pause

Maks. deltagere: 1 klasse op til 30 personer

Pris: 1.000 kr. pr. klasse

Sådan booker du

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6221 0261.

Kontakt os i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september eller oktober, hvor mange besøger museet.

Du er også velkommen til at udfylde forespørgslen med dato, tidspunkt og antal. Så vender vi retur hurtigst muligt og senest efter 5 hverdage.


Se en film før jeres besøg

Inden I besøger museet, anbefaler vi, at I sammen ser en kort film fra museet. Filmen introducerer jer til baderummet. 

Baderummet var det første rum de indlagte mødte, når de kom på Fattiggården. Her blev de grundigt renset og afluset, inden de blev iklædt Fattiggårdens tøj og skulle afhøres af fattiginspektøren.