Det sker i sommerferien

Fattiggården har åbent mandag-søndag kl. 10-16 den 29. juni – 11. august 

En unik oplevelse i Svendborg

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Fattiggården i sommerferien.

Alle dage byder på interessante udstillinger og opgave til børn og deres voksne. På udvalgte dage er der formidling i måtteværkstedet, Museumshaven og i gården.

Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang.

På denne side kan du se, hvad der sker og hvornår.

“Fattiggårdens ansigter”

I 1974 lukkede fattiggården her i Svendborg. Det var Danmarks sidste fattiggård. I år er det 50 år siden de sidste mænd og Alma flyttede ud. For museet er det vigtigt, at de mange skæbner ikke glemmes, men huskes.

Når du besøger Fattiggården, møder du jubilæumsudstillingen “Fattiggårdens ansigter” med 50 af de mange skæbner, som gennem anstaltens 102-årige historie haft deres liv bag stedets mure. Fra den første fattiginspektør til den sidste forvalter. Fra børnene til de voksne. Fra unge til gamle. Fra arbejdsløse til syge.

I sommerferien kan børn og voksne sammen løse en opgave, når I ser “Fattiggårdens ansigter”.

“ANBRAGT”

Giv dig også god tid til at se “ANBRAGT”, som netop har fået international hæder ved prisuddelinger i London og New York.

Over de seneste 150 år har 150.000 danske børn været – eller er nu – anbragt uden for deres hjem på børnehjem, institutioner eller plejefamilier. Deres historier har sjældent været fortalt af dem selv men primært af forsorgen.

“ANBRAGT” giver anbragte børn på tværs af generationer og tid mulighed for at fortælle deres rørende livshistorier og oplevelser. Det sker gennem interviews, arkivmateriale og meget personlige genstande.

Du vil opleve en stærk udstilling, der giver indsigt i et komplekst emne. Der er både en udstilling for børn 8-12 år og for unge/voksne.

Mød Jens Vejmand

Knusning af skærver til sten var en vigtig arbejdsopgave på Fattiggården frem til 1942.

I juli måned kan du møde Jens Vejmand, som i virkeligheden hedder Flemming og er museumsfrivillig. Han viser, hvordan man knuser skærver og kløver brænde. Det sker i mandsgården, nøjagtig som de indlagte gjorde det på Fattiggårdens tid. Måske I selv vil prøve det hårde arbejde på egen krop?

Tirsdag-lørdag kl. 10-15 (bortset fra frokostpausen) den 2.-27. juli.

Ret til ændringer forbeholdes.

Måtteværkstedet i aktion

Tusindvis af måtter er blevet vævet på Fattiggården. De blev solgt videre og medvirkede til, at driften af Fattiggården blev billigere.

Vi er heldige at have mange frivillige. På udvalgte dage kan I derfor se, hvordan en måtte bliver til. De fortæller også gerne om processsen, fra garnet lægges mellem jernstængerne til måtten tages af og trampes i facon.

Det er onsdag/torsdag den 10.-11. juli, 17.-18. juli, 24.-25. juli, 31.juli og 1. august kl. 10.30-12.30

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Besøg Museumshaven

Haven har været der altid og blev passet af de indlagte. De dyrkede bl.a. kartofler, kål og gulerødder. Grøntsagerne var en vigtig del af måltiderne. Nu passes haven af frivillige fra Museumshavens Venner.  De sørger for, at både nytte- og prydhaven står flot. Du kan altid få en snak med de frivillige om haven og dens historie.

Det er tirsdage kl. 11.00-14.00 i juli og august måned plus søndag den 7. juli og 4. august.  

Ret til ændringer forbeholdes.