Skjulte Danmarkshistorier

Undervisningsforløb om hjemløshed og fattigdom – før og nu 

Marginalisering af mennesker i samfundet – før og nu

I undervisningsforløbet er der fokus på socialhistoriske begreber som “Fattigdom”, “Hjemløshed” og “Socialt udsat”.  De studerende får både en rundvisning på Fattiggården og præsenteres for en række barske og rørende dokumentarfilm.

  • Formidleren faciliterer en snak om fattigdom, hjemløshed og social udsathed. Hvad forstår de studerende ved de tre begreber?
  • Herefter ser de tre, stærke film med Mette, Eli, Henning og Richardt. Alle hjemløse i dagens Danmark. Deres barske og rørende fortællinger fra nutiden fletter sig ind i fortidens historier om Albert, Rasmine og Peter, som alle var indlagt på Fattiggården.
  • De studerende fortsætter med en rundvisning på Fattiggården. Her ser de, hvor Rasmine, Albert og Peter spiste, arbejdede, kom i bad og sov.
  • Holdet samles og ser tre korte film, der alle giver et unikt indblik en i verden, få kender til.
  • Afslutningsvis reflekterer de studerende over de tre begreber, som dagen startede med, ud fra den viden, de har fået igennem forløbet.

Tak for i dag – I er velkomne til selv at udforske Fattiggården eller besøge Museumshaven.

Varighed: 3 timer inkl. en pause

Maks. deltagere: 1 klasse op til 30 personer

Pris: 1.000 kr. pr. klasse

Se en film før jeres besøg

Inden I besøger museet, anbefaler vi, at I sammen ser denne korte film. Her fortæller Jeppe Wichmann Rasmussen, museumsinspektør på Danmarks Forsorgsmuseum, om baggrunden for projektet “Skjulte Danmarkshistorier”.

Sådan booker du

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6221 0261.

Kontakt os i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september eller oktober, hvor mange besøger museet.

Du er også velkommen til at udfylde forespørgslen med dato, tidspunkt og antal. Så vender vi retur hurtigst muligt og senest efter 5 hverdage.