Syv fattige børn
Kan ses i 2024
I udstillingen “Syv fattige børn” følger du de syv søskende Hermann, Sofus, Carl, Harald, Fritz, Harriet og Axel gennem hele livet.
Fra barndommen i den københavnske slum over børnehjem, fattiggårde, arbejdsanstalter og fængsler, når de stifter familie, elsker, mister, flygter, drømmer, når ting går galt, når de lykkes og når de går bort.
100 års historie om Underdanmark
“Syv fattige børn” fortæller de fattige og socialt udsattes Danmarkshistorie med udgangspunkt i en virkelig søskendeflok på syv; børn af en fordrukken krigsveteran fra krigen i 1864 og dennes kone.
Med de syv søskendes liv som den røde tråd formidler udstillingen 100 års historie om Underdanmark.
Fakta og følelse
Udstillingen er bygget op omkring fakta og følelse.
Du oplever fem temaer:
- “Slum og fattigdom”
- “Børnehjem”
- ”Anstalternes århundrede”
- “Prostitution og seksualmoral”
- ”Modstandskraft”
Alle fem temaer belyses ud fra fakta og følelse. Når du går igennem udstillingen, har du fakta på højre hånd og følelse på venstre hånd.
Kan mærkes på krop og sjæl
Udstillingens fakta bygger på en omfangsrig research i historiske arkiver.
Fakta om de syv børn får du i tekster, unikke historiske genstande og historiske fotos. Alt sammen med de syv søskende som omdrejningspunkt.
Følelser præsenteres i filmrum. I seks film, som bygger på museets research, har en filminstruktør fortolket det historiske materiale. I filmene kan du se, hvordan de syv søskende kan have oplevet skelsættende begivenheder i deres liv.
Syv fattige børn er en stemningsfuld og historiemættet udstilling, som du vil kunne mærke på krop og sjæl.
Brug udstillingen i din undervisning
Du kan booke et undervisningsforløb, der tager udgangspunkt i Syv fattige børn.
Tilgængelighed
Vi anbefaler, at børn besøger udstillingen i følge med en voksen, og at børnene er min. 10 år.
“Syv fattige børn” vises på museets 2. sal. Der er desværre ikke elevator til denne etage. Det umuliggjorde fredningen af bygningerne. Læs mere om museets tilgængelighed her.
Tak til
Udstillingen er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Ole Kirk’s Fond og Region Syddanmarks Kulturpulje.
Den er designet af Torden & Lynild og kurateret af Danmarks Forsorgsmuseum.
Udstillingsfilmene er produceret af Goodwill, scenografien er bygget af museet, Lys og AV er udført af Lystek Aps og det grafiske arbejde er udført af GRAFlab.