Danmarks Forsorgsmuseum er indstillet til museernes Oscar

Pris uddeles 15. maj i London

Glæden er stor på Danmarks Forsorgsmuseum. Den aktuelle udstilling “ANBRAGT” er netop blevet nomineret til “Museum + Heritage Award”, der har kælenavnet ”The Oscar of the museums world”.

Det er i kategorien “International Exhibition of the Year”, hvor der i alt er fem nominerede. “ANBRAGT” er i flot selskab med udstillinger fra lande som USA, Schweiz, Oman og Holland og fra kendte og store museer som Rijksmuseum og The Franklin Institute.

“Museum + Heritage Award” bliver uddelt ved en ceremoni den 15. maj i London.

“ANBRAGT” åbnede 24. juni 2023 og er en permanent udstilling på Danmarks Forsorgsmuseum med udstillingsdesign af Torden & Lynild.

Udstillingen er opdelt i to udstillinger – en for voksne og større børn, og en anden udstilling for børn på 8-12 år. Temaet for begge udstillinger er at fortælle historien om anbragte børn fra 1890 og frem til i dag. Over de seneste 150 år har 150.000 danske børn været – eller er nu – anbragt uden for deres hjem på børnehjem, institutioner eller plejefamilier. Historierne fortælles for det meste af den offentlige forsorg og bliver kun meget sjældent fortalt af de anbragte børn selv.

“ANBRAGT” giver børnene (hvoraf nogle nu er voksne) mulighed for at fortælle deres rørende livshistorier og oplevelser gennem interviews, arkivmateriale og meget personlige genstande. Resultatet er en stærk og meget visuel udstilling, som engagerer publikum følelsesmæssigt og giver dem ny indsigt i det komplekse emne.

Udstillingen er skabt i tæt samarbejde med tidligere og nuværende anbragte og De Anbragtes Vilkår. Udstillingens film er skabt af Goodwill Film og det grafiske design af GRAFlab, bureau for visuel kommunikation. Lystek Aps har stået for AV og lysdesign og Kurtzweil Indretning og Udstillinger har bygget hele udstillingen.

Yderligere information

Kontakt museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen

Telefon 30461457, mail: jwr.forsorg@museumsydfyn.dk